Welk Soort Auto kunnen ons Veilig voelen maken?

June 28, 2021

Laatste bedrijfsnieuws over Welk Soort Auto kunnen ons Veilig voelen maken?

Momenteel, gaat de autoindustrie van China de era van „nieuwe die modernisering in“, door ADAS & Autonoom, connectiviteit, Elektrificatie en de Gedeelde diensten wordt vertegenwoordigd. Volgens ZIJN Markit, bedraag automobiel elektronische systemen zal raken $180bn tegen 2023, met de gemiddelde auto gebruikend halfgeleiders met een waarde van meer dan $500, met de grootste verhogingen die uit ADAS, Powertrain en Infotainment komen. Onder hen, rangschikte ADAS eerst met een groeipercentage van 23,6%.

Een deel van de reden voor de snelle groei van ADAS is dat carmakers werken om auto's veiliger te maken, constant ontwikkelt nieuwe technologieën helpen verkeersongevallen verminderen en de veiligheid van hun interne verbindingen verzekeren. De jongste jaren, systemen van de voertuigadas hebben de actieve veiligheid een kwalitatieve sprong dankzij technologieën zoals high-precision elektronische sensoren (lasers, radar en camera's), systemen gemaakt van de hoge snelheids multi-core op-spaander (Soc) die kunstmatige intelligentie, en hoge snelheidsnetwerken aan boord steunen.

Anderzijds, hebben de vervoersregelgevers rond de wereld, die in China omvatten, hun evaluatienormen in hun eigen veiligheidsverordeningen en vereisten verhoogd, alle voertuigen waarmoeten voldoen aan. Al deze wijzen duidelijk erop dat China toenemend belang aan de actieve veiligheidsfunctie van ADAS vastmaakt.

 

laatste bedrijfsnieuws over Welk Soort Auto kunnen ons Veilig voelen maken?  0

 

De „kwalitatieve sprong wordt“ gedreven door de complexe hardware en softwareverwerkingsmogelijkheden, die het de techniekontwerp van de mislukkings snel bescherming om vandaag één van de belangrijkste normen in de automobielindustrie bevorderen te worden. De automobielhalfgeleiderleveranciers zoals Microchip zijn geëngageerd geweest om een rijkdom aan MCU (enige spaandermicrocomputer) en automobielvoorzien van een netwerkoplossingen te verstrekken om aan de vereisten van ISO-26262 standaard automobiel functionele veiligheidsvoorschriften te voldoen. De toepassing van lidar en lijn-kijkt camera in twee marktsegmenten wijst op de bovengenoemde tendens.

 

Maak lidar „robuustere hartslag“

Met de voortdurende verbetering van intelligentie en het vereiste van onbemande 360 graad geen-dode Hoek controle, wordt het aantal sensoren in auto's more and more. Volgens de voorspelling van Yole Developpement, zullen de sensoren voor zelf-drijft voertuigen bij een 51% jaarlijks samenstellingsgroeipercentage (CAGR) in de loop van de volgende 15 jaar blijven snel kweken. Momenteel, zijn er drie belangrijke types van sensoren rond de ontwikkeling van het automatische drijven: visuele camera, de radar van de millimetergolf en lidar. De drie technologieën hebben hun eigen voordelen en zijn moeilijk om elkaar te vervangen.

De betrouwbaarheid heeft lang de nadruk van carmakers en leveranciers van elektronische systemen. Vergeleken met millimeter-wave radar en camera, lidar, die dergelijke kenmerken zoals hoge resolutie, het bekijken Hoek over lange afstand en brede, heeft en niet-metalen voorwerpen zoals stenen op het verre wegdek kan effectief zelfs identificeren, zeer noodzakelijk is voor het automatische drijven, vooral het high-order automatische drijven van l3-L5. Voor lidar die bij de nauwkeurige timing afhangt, verstrekt de MEMS-oscillator een robuustere „hartslag“.

Vergeleken met de traditionele kwartsoscillator, is de anti-vibration capaciteit van de MEMS-oscillator verbeterd door 5 keer, is de betrouwbaarheid verbeterd door 20 keer, en de anti-effectcapaciteit is verbeterd door 500 keer. Een ander opmerkelijk voordeel van de MEMS-oscillator is dat het zijn frequentiestabiliteit bij uiterst op hoge temperatuur kan handhaven. Bovendien is de MEMS-oscillator klein en duurzaam.

Onlangs gelanceerd DSA11x1 en DSA11x5 van de microchip is automobielrangmems oscillatoren en klokgenerators die aan de norm aec-Q100 met uitstekende frequentiestabiliteit (zo laag zoals ±20 p.p.m.) in de temperatuurwaaier die van -40°C aan +125°C voldoen, aan de toepassingsvereisten van automobiel elektronische temperatuurrang 1 voldoen.

Deze MEMS-oscillatoren hebben een fase jther van minder dan 1 ps (typische waarde), werken bij een frequentiegebied van 2,3 Mhz aan 170 Mhz, en zijn beschikbaar in drie industrie-standaardgrootte van 2.5mm x 2.0mm, 3.2mm x 2.5mm, en 5.0mm x 3.2mm met een dikte van 0,85 mm.

De eerste de dubbel-outputmems oscillator van de industrie, DSA2311, is onder de nieuwe MEMS-oscillatoren die uit overeenkomstig de aec-Q100 Rang 1 komen. De oscillator wordt verpakt in 2.5mm x 2.0mm pakket, dat twee kristaloscillatoren op de kringsraad of andere oscillatoren vervangt. De twee synchrone CMOS van het apparaat output strekt zich van 2,3 Mhz uit aan 170 Mhz. Dit kan niet alleen sparen PCB-ruimte, maar ook verwerving, inventaris en installatiekosten drukken, en uiteindelijk productintegratie te verbeteren.

 

De toekomst van autoconnectiviteit

Het lijn-kijkende camerasysteem is een belangrijk onderdeel in vele huidige ADAS-toepassingen, met inbegrip van de waarschuwing van het steegvertrek, parkerenhulp, blinde vlek controle, voetopsporing en aanpassingscruisecontrole, die een vogelperspectief van de omgeving van het voertuig verstrekken, passagiersveiligheid kunnen verbeteren en het automatische drijven realiseren.

Één van de belangrijke onderdelen van een efficiënt systeem van de lijncamera is hoge snelheidsconnectiviteit. De microchip verstrekt automobielethernet-apparaten en controlemechanismen INICnet™ die kunnen worden gebruikt om video, gegevens, en berichten over een verscheidenheid van vormen van media over te brengen.

Volgens McKinsey, zal automobielethernet spoedig „om de backbone van de auto“ toenemen te worden. Technologie van INICnet van de microchip vereenvoudigt de unieke automobielinfotainmentnetwerken door Ethernet, audio, video, en controle over één enkele kabel te steunen.

De INICnettechnologie kan met automobielethernet coëxisteren die de datacommunicatie foutloos te verbinden van het inter-voertuigdomein op Internet Protocol wordt gebaseerd (IP), terwijl gelijktijdig het verstrekken van efficiënte transmissie van digitale audio en samengeperste videodiegegevens op samengestelde tijdsverdeling het simultaan overseinen (TDM worden gebaseerd) technologie. En er zijn 50 Mbps en 150 Mbps twee verschillende snelheidsniveaus, bandbreedteefficiency tot 95%. Beide die opties steunen ring of Daisy ketting, met 50 Mbps via unshielded verdraaid paar wordt uitgevoerd en 150 Mbps via coaxiale kabel. INICnet zal een open ISO-norm in 2021 worden.

Voor Ethernet-kanalen met INICnet-technologie, behandelt het ISO/OSI-model slechts de eerste twee lagen van het model, zodat kan het volledig van de hogere lagen worden samengevat om gemeenschappelijke netwerk communicatie codevraag zoals contactdozen na bestuurdersupdates uit te voeren. Momenteel, heeft de Ethernet-kanaalbestuurder voor INICnet open bronsteun voor Linux®, Android™, en QNX-systemen zodat het Ethernet-kanaal voor INICnet-technologie in bestaande die SYSTEMEN kan worden geïntegreerd op IP mededelingen op een volledig transparante manier worden gebaseerd. Deze manier de ontwikkelingsingenieur moet niet zich over de onderliggende voorzien van een netwerktechnologie ongerust maken.

Yan Goh, hogere het product op de markt brengende manager Van Azië en de Stille Oceaan van Microchip Automobielproducten, zei: „Communiceren met autofabrikanten en componentenleveranciers vroeg in de cyclus van de productontwikkeling is kritiek voor nieuwe connectiviteitstechnologieën. Dit zal productverenigbaarheid en naleving van stringente automobielnormen verzekeren, toelatend onze klanten om onze nieuwe producten op hun ontwerpen effectief toe te passen. De microchip is geëngageerd aan het verstrekken van efficiënte, stabiele en veilige automobielvoorzien van een netwerkoplossingen om de groeiende vraag naar gegevenstransmissie in automobielelektronika te ontmoeten.

conclusie

Het autonome drijven is een nieuwe markt, met inbegrip van vele nieuwe spelers van de niet-traditionele autoindustrie. wegens het gebrek aan de vereisten van de consensusindustrie en de constante ontwikkeling van technologie, zullen wij voor een reeks uitdagingen staan. Dit zal dichte samenwerking tussen halfgeleiderleveranciers en carmakers en delenleveranciers vereisen om aan deze veranderende behoeften te voldoen.

Tegelijkertijd, is het overwegen van de functie van veiligheid en netwerkbeveiliging de belangrijkste tendensen van twee, zoals in automobielniveau MCU de fabrikant en van het digitaal signaalcontrolemechanisme (DSC) met een lange geschiedenis, de kernbekwaamheden van de Microchip kan de algemene systeemoplossing, met inbegrip van MCU, DSC, FPGA, simulatieproducten, connectiviteit en voorzien van een netwerkoplossingen, opslagproducten, mens-machine interfaceoplossingen en veiligheidsproducten, en de dienst en een steun van wereldklasse, uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid, en belangrijke leveringscapaciteit verstrekken.